Electric Field PhET Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electric Field PhET Lab
Опис
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electric Field, Electric Field Lines
Симулации Електрични полиња на точкести електрицитети


Автори Amy Hayes
Школо / Организација Flowery Branch High School
Поставено 23.1.15
Обновено 23.1.15