Force and Motion Investigation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Force and Motion Investigation
Опис A detailed investigation of Newton's 1st and 2nd laws along with friction.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Forces, Friction, Newton's Laws
Симулации Сили и движење - Основи


Автори Michael Pennisi
Школо / Организација Schaumburg High School
Поставено 10.11.14
Обновено 10.11.14