Molecule Shapes - Clicker Questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Molecule Shapes - Clicker Questions
Опис Clicker questions used with the Molecule Shapes simulation, with annotations
Предмет Хемија
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Multiple-Choice Concept Questions
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови 3D, VSEPR, molecule shape
Симулации Облици на молекул (HTML5), Облици на молекул


Автори Yuen-ying Carpenter, Robert Parson, Trish Loeblein
Контакт е-маил phethelp@colorado.edu
Школо / Организација PhET
Поставено 5.11.14
Обновено 8.7.15