Molecule Polarity - Clicker Questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Molecule Polarity - Clicker Questions
Опис Clicker questions used with the Molecule Polarity simulation, with annotations
Предмет Хемија
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Multiple-Choice Concept Questions
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови bond polarity, dipole, electronegativity, molecule polarity
Симулации Поларност на молекули (HTML5), Поларност на молекули


Автори Trish Loeblein, Robert Parson
Школо / Организација PhET
Поставено 5.11.14
Обновено 26.7.17