Energy Skate Park Basics - Clicker Questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Skate Park Basics - Clicker Questions
Опис Clicker questions used for chemistry teaching with the Energy Skate Park: Basics simulation, with annotations
Предмет Хемија
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Multiple-Choice Concept Questions
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови energy conservation, kinetic energy, potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Trish Loeblein, Robert Parson
Школо / Организација PhET
Поставено 5.11.14
Обновено 2.9.15