Balancing Chemical Equations - Clicker Questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Chemical Equations - Clicker Questions
Опис Clicker questions used with the Balancing Chemical Equations simulation, with annotations.
Предмет Хемија
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Multiple-Choice Concept Questions
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови balancing chemical equations, chemical equations, conservation of mass
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5), Изедначување на хемиски равенки


Автори Yuen-ying Carpenter, Robert Parson, Trish Loeblein
Школо / Организација PhET
Поставено 5.11.14
Обновено 1.7.15