Associação de resistores e geradores.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Associação de resistores e geradores.
Опис Roteiro sobre o a associação de resitores e geradores em série e em paralelo.
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови geradores, medidas elétricas., resistores
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Anaximandro Dalri Merizio
Школо / Организација Teacher
Поставено 28.10.14
Обновено 28.10.14