Natural Selection Activity A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Natural Selection Activity
Опис
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови Natural Selection
Симулации Природна селекција


Автори A.H.
Контакт е-маил angelenia.huy@gmail.com
Школо / Организација SJSU
Поставено 15.10.14
Обновено 15.10.14