Mass Spring Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Mass Spring Activity
Опис Students use static situations and Hooke's Law to determine spring constants, unknown masses and unknown gravitational field strength.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Hooke's Law
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Dan Burns
Школо / Организација Los Gatos High School
Поставено 29.7.14
Обновено 29.7.14