Total Internal Reflection


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Total Internal Reflection
Опис Students have the opportunity to experiment with total internal reflection and then derive and apply the formula for the critical angle
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Bending Light, Light, Reflection, Refraction, Total Internal Reflection
Симулации Прекршување на светлината


Автори Shawn Templin
Школо / Организација Hillsborough High School
Поставено 1.5.14
Обновено 1.5.14