Using the particle model to explain states of matter


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Using the particle model to explain states of matter
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови matter, particle model, states
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори George Ramos
Школо / Организација Hunter College
Поставено 5.4.14
Обновено 5.4.14