States of Matter


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter
Опис In this activity you will investigate the states of matter and the changes that occur to particles. In order to change states of matter you will heat and cool particles.
Предмет Физика
Ниво K-5
Тип Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови physical science, states of matter
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори Joyce Kechner
Школо / Организација CUNY Hunter
Поставено 11.3.14
Обновено 11.3.14