Energy Forms and Changes Simulation A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Forms and Changes Simulation
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Домашна работа, Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови conservation, conversion, energy, system, transfer
Симулации Видови облици на енергија


Автори A. Norberg
Школо / Организација Orono Middle School
Поставено 18.2.14
Обновено 25.2.14