Modeling Universal Gravitation Activity A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Modeling Universal Gravitation Activity
Опис
Предмет Географија, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Gravitation, Gravity, Newton, inverse-square law
Симулации Лабораторија за гравитациона сила (HTML5), Лабораторија за гравитациона сила


Автори Justin Snook
Школо / Организација Orange City Schools
Поставено 25.1.14
Обновено 27.5.15