Inquiry to Gravity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Inquiry to Gravity
Опис Introduction to Gravity activity.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Force, Gravity
Симулации Гравитација и орбити, Лабораторија за гравитациона сила


Автори Brian Underwood
Школо / Организација Milford Exempted Village
Поставено 8.12.13
Обновено 9.12.13