Light Behaves Like a Wave (sometimes...) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Light Behaves Like a Wave (sometimes...)
Опис Activity that serves as both an opportunity to review wave phenomenon, and discover the wavelike properties of light.
Предмет Географија, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Light, diffraction, interference, optics, waves
Симулации Интерференција на бранови


Автори Nathan Quarderer
Школо / Организација Northeast Iowa Community College
Поставено 20.11.13
Обновено 2.12.13