Projectile Investigation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Investigation
Опис Use of a data table and relationship between diameter and air resistance.
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови air resistance
Симулации Движење на проектил


Автори Teresa Gill
Школо / Организација North High School
Поставено 12.11.13
Обновено 19.5.15