Energy Forms Simulation Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Forms Simulation Activity
Опис This lab explores thermal energy properties of radiation, convection, and conduction, then has students observe and describe energy transfers in part 2.
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, energy transfers, heat, thermal
Симулации Видови облици на енергија


Автори Tim Perry
Школо / Организација Sterling Montessori
Поставено 18.10.13
Обновено 18.10.13