PhET Energy Simulations


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Energy Simulations
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy simulations forms changes
Симулации Видови облици на енергија


Автори Casey Vogel
Школо / Организација Bear Valley Middle School
Поставено 7.10.13
Обновено 7.10.13