Properties of a Wave Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Properties of a Wave Lab
Опис Students explore the properties of waves.
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови light, waves
Симулации Бранови на жица


Автори Jason Acosta
Школо / Организација Liberty Classical Academy
Поставено 2.10.13
Обновено 2.10.13