PhET Plate Tectonics A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Plate Tectonics
Опис
Предмет Географија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Convergent, Divergent, Plate, Subduction, Tectonics, Transform
Симулации Тектонски плочи


Автори David Moutoux
Контакт е-маил dmoutoux@jeffco.k12.co.us
Школо / Организација Jefferson County School District, Evergreen High School
Поставено 27.9.13
Обновено 27.9.13