Laboratorio- Materia-Energía


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Laboratorio- Materia-Energía
Опис Este laboratorio ha utilizado como fundamento las simulaciones y actividades propuestas en el proyecto PhET de la Universidad de Colorado.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански (Колумбија)
Клучни зборови Materia, cambios de estado, energía, termodinámica
Симулации Видови облици на енергија, Состојба на материјата: Основи


Автори Paola Cárdenas
Школо / Организација Universidad del Rosario
Поставено 24.7.13
Обновено 24.7.13