Fluid Experiments


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Fluid Experiments
Опис A 4-question open-response style laboratory.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Bernoulli, Flow, Fluid, Foley, Gravity, Laminar, Pascal, Physics
Симулации Проток на флуиди и притисок


Автори Patrick Foley
Школо / Организација Little Rock Central High School
Поставено 18.4.13
Обновено 18.4.13