Masses and Springs: Energy


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Masses and Springs: Energy
Опис Students will use this simulation to explore the conservation of energy theory.
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови kinetic energy, potential energy, total energy
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Leslie Yam
Школо / Организација HUNTER COLLEGE
Поставено 26.3.13
Обновено 26.3.13