Boiling, Freezing, and Melting Points A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Boiling, Freezing, and Melting Points
Опис
Предмет Физика
Ниво K-5
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Boiling Point, Freezing Point, Melting Point, States of Matter
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори Kristina Smith
Школо / Организација CUNY Hunter Grad School
Поставено 24.3.13
Обновено 24.3.13