Oscillate Waves and Wavelengths


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Oscillate Waves and Wavelengths
Опис In this activity, you will get to investigate the concepts of waves and wavelengths. You will get to explore different sizes of oscillate waves and what factors have an effect on its height and length.
Предмет Географија
Ниво Средна школа
Тип Концепт Прашања, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови oscillate, wavelengths, waves
Симулации Бранови на жица


Автори Kim Wu
Школо / Организација Hunter College
Поставено 19.3.13
Обновено 19.3.13