Bending Light Exploration Lab A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Bending Light Exploration Lab
Опис INTRODUCTION to LIGHT ENERGY 5th Grade Exploration Lab to discover how a beam of light bends as it travels through different materials.
Предмет Физика
Ниво K-5
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, Light
Симулации Прекршување на светлината


Автори Cynthia Bordash
Контакт е-маил cbordash@gmail.com
Школо / Организација Edison Local Schools
Поставено 2.3.13
Обновено 2.3.13