Pressure vs Temperature for Ideal Gases


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Pressure vs Temperature for Ideal Gases
Опис Pressure temperature relationship of an ideal gas is investigated. Absolute zero is determined
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Absolute Zero, Celcius, Ideal Gas Law, Kelvin, Pressure, Temperature
Симулации Особини на идеален гас


Автори Duane Dolejsi
Школо / Организација Northern State University
Поставено 30.12.12
Обновено 30.12.12