Ohm's Law


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Ohm's Law
Опис Ohm's Law is explored. Current and Voltage are demonstrated to be directly proportional for a fixed resistance, and current and resistance are inversely proportional for a fixed voltage.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Current, Ohm's Law, Resistance, Voltage
Симулации Омов закон


Автори Duane Dolejsi
Школо / Организација Northern State University
Поставено 29.12.12
Обновено 29.12.12