Plate Tectonics Inquiry A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Plate Tectonics Inquiry
Опис
Предмет Географија
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови plate tectonics
Симулации Тектонски плочи


Автори Courtney Fadley, Noah Podolefsky
Школо / Организација Uplift
Поставено 30.11.12
Обновено 30.11.12