2D Motion A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов 2D Motion
Опис Virtual Laboratory on 2D Motion
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Acceleration, Motion, Position, Velocity
Симулации Движење во 2-D


Автори Patrick Foley
Школо / Организација Little Rock Central High School
Поставено 20.9.12
Обновено 20.9.12