Membrane Diffusion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Membrane Diffusion
Опис
Предмет Биологија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Домашна работа, Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Diffusion, Osmosis
Симулации Транспортирање низ мембрана


Автори Christopher Link
Контакт е-маил clink@hazelwoodschools.org
Школо / Организација Central High School
Поставено 18.9.12
Обновено 26.9.12