Wave Refraction and Reflection


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave Refraction and Reflection
Опис Investigate wave properties. Includes changes in waves at boundaries. Properties of reflection and refraction.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови reflection, refraction, wave properties
Симулации Бранови на жица


Автори Christine Deyo
Школо / Организација Rochester Adams High School
Поставено 29.5.12
Обновено 29.5.12