Convex and Concave Lens Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Convex and Concave Lens Lab
Опис This lab mirrors the more traditional lens lab.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови concave, convex, lab, lens, optics, ray
Симулации Геометриска оптика


Автори Kristin Michalski
Контакт е-маил mickri@easttroy.k12.wi.us
Школо / Организација East Troy High School
Поставено 17.4.12
Обновено 18.5.16