Electrostatics Plotting


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electrostatics Plotting
Опис Plotting Voltage and Electric Field in order to find relationships with position.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electric Field, Electrostatics, Plotting, Voltage
Симулации Електрични полиња на точкести електрицитети


Автори Patrick Foley
Контакт е-маил patrick.foley@lrsd.org
Школо / Организација Little Rock Central High School
Поставено 16.4.12
Обновено 16.4.12