Greenhouse Effect


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Greenhouse Effect
Опис Guides students through the Greenhouse Effect Simulation. Used with my 9th-grade Earth Science class.
Предмет Географија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atmosphere, greenhouse
Симулации Ефект на стаклена градина


Автори Kevin Fairchild
Школо / Организација La Costa Canyon High School
Поставено 1.4.12
Обновено 1.4.12