Gravity Force Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravity Force Lab
Опис A qualitative and quantitative inquiry-based lab for high school physics; requires graphing and analysis skills
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови graphing, gravitation, physics
Симулации Лабораторија за гравитациона сила


Автори Kevin Fairchild
Школо / Организација La Costa Canyon High School
Поставено 25.2.12
Обновено 25.2.12