Energy Skate Park Basics A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Skate Park Basics
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, kinetic energy, middle school, potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Noah Podolefsky
Школо / Организација PhET
Поставено 21.2.12
Обновено 21.2.12