Gravity and Orbits Student Guide


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravity and Orbits Student Guide
Опис A Guide for students to follow while exploring orbits and Gravitational Forces.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Gravity Orbit Kepler
Симулации Гравитација и орбити


Автори Joel Barthel
Школо / Организација MLHS
Поставено 8.12.11
Обновено 8.12.11