Intro to Energy Conservation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Intro to Energy Conservation
Опис This is a lecture demonstration to introduce conservation of energy, energy-position graphs, and energy bar graphs.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Демонстрација
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, gravitational potential, kinetic
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори Bob Schaefer
Школо / Организација Coram Deo Academy
Поставено 7.12.11
Обновено 7.12.11