Balancing Act Inquiry A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Act Inquiry
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови balance, lever arm, proportional reasoning, torque
Симулации Рамнотежа (HTML5), Рамнотежа


Автори Ariel Paul
Контакт е-маил ariel.paul@colorado.edu
Школо / Организација PhET
Поставено 15.11.11
Обновено 26.5.15