Projectile Motion - Fired at an Angle


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion - Fired at an Angle
Опис Investigate the firing of projectiles at angles.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови angle, fire, motion, projectile, trajectory
Симулации Движење на проектил


Автори David Carroll
Контакт е-маил david.carroll@pisd.edu
Школо / Организација Plano ISD
Поставено 28.10.11
Обновено 28.10.11