Exploring Average Atomic Mass A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Average Atomic Mass
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови average atomic mass, isotopes, percent abundance
Симулации Изотопи и атомски маси


Автори Stephanie Davis
Школо / Организација University High School
Поставено 28.9.11
Обновено 28.9.11