Properties of a wave A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Properties of a wave
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amplitude, frequency, wavelength
Симулации Бранови на жица


Автори Jackie Esler
Школо / Организација Boulder Valley School District
Поставено 25.7.11
Обновено 25.7.11