Balancing Chemical Equations A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Chemical Equations
Опис This activity was written for a 6th grade course which has many english second language learners.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови chemical formulas, coefficients and subscripts, molecules
Симулации Изедначување на хемиски равенки


Автори Jackie Esler
Школо / Организација Boulder Valley School District
Поставено 11.7.11
Обновено 30.7.11