Introduction to the Covalent Bond


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introduction to the Covalent Bond
Опис Introduction to the covalent bond, bond strength, bond dissociation energy, and bond length.
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови bond dissociation energy, bond strength, covalent bond
Симулации Интеракција меѓу атомите


Автори Roberto Marrero
Школо / Организација Brentwood High School, Williamson Co, TN
Поставено 30.6.11
Обновено 30.6.11