Shine a Light


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Shine a Light
Опис Investigate the nature of the photoelectric effect and determine the work function of an unknown metal
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови AP Physics B, Conceptual Physics Tech Lab, NGSS, Phyz
Симулации Фотоелектричен ефект


Автори Dean Baird, Paul G. Hewitt
Контакт е-маил dean@phyz.org
Школо / Организација Rio Americano High School
Поставено 7.5.11
Обновено 19.10.14