Potential and Kinetic Energy A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Potential and Kinetic Energy
Опис Walks students through the skate park to realize that PE and KE transform back and forth but the total energy stays the same
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy transformation, kinetic energy, potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори J Smith
Школо / Организација Foster Middle School
Поставено 31.3.11
Обновено 31.3.11