The Two-Plate Special


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов The Two-Plate Special
Опис Learn the characteristics and relationships that govern parallel-plate capacitors. Classroom teachers using school email addresses can obtain the answer key. Send your request for "Two Plate Special Answer Key" to dean@phyz.org.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови AP Physics B, Conceptual Physics Tech Lab, Phyz
Симулации Кондензатор


Автори Dean Baird
Контакт е-маил dean@phyz.org
Школо / Организација Rio Americano High School
Поставено 2.2.11
Обновено 19.10.14