Atom Builder


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atom Builder
Опис Basics on atoms, ions, and isotopes. I use this with my 9th grade physical science students.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atom, ion, isotope
Симулации Направи атом


Автори Sarah Stanhope
Школо / Организација Easley High School
Поставено 27.1.11
Обновено 27.1.11